Proiecte ETwinning logo

 

            

 

În perioada aprilie - iunie 2023 s-a desfășurat proiectul eTwinnng ”In Nature STEM”, proiect coordonat de prof. Özlem Hilal ÖZYÜREK (Turcia) și prof. Mikloș Mihaela (România). Proiectul a acoperit mai multe discipline precum știință, tehnologie, inginerie și matematică, natură, viață, reciclare, evenimente naturale, sol și viețuitoare. În cadrul activităților propuse, copiii au putut să facă observații directe asupra naturii, să învețe experimentând și să descopere natura prin intermediul disciplinelor de bază. Scopul principal a fost acela de a contribui la descoperirea naturii, a biodiversității și de a conștientiza importanța protejării mediului.

Activitățile desfășurate au fost structurate după cum urmează:

  1. If I Say Soil, Exit
  2. Let's Make Artwork with Natural Materials
  3. What is in the box?
  4. My tree friend
  5. What is in the soil?
  6. Volcano experiment
  7. Erosion test
  8. Clouds in the sky
  9. Weather detective
  10. Colorful insects

În proiect au fost implicate 10 cadre didactice din Turcia (9) și România (1). Școala Gimnazială Nr. 7 Petroșani a fost reprezentată de cei 19 elevi din clasa I B, coordonați de doamna prof. Mikloș Mihaela. Elevii au învăţat că trebuie să aibă tot timpul în vedere, în tot ceea ce fac, cum să minimizeze efectele acţiunilor lor asupra mediului înconjurător. Pe lângă cunoștințele dobândite, elevii și-au dezvoltat abilitățile de viață, competențele digitale, spiritul de echipă, s-au distrat şi au rămas cu amintiri frumoase.

Instantanee din timpul derulării activităților puteți vizualiza aici.

 

Unul dintre produsele colaborative realizate în cadrul acestui proiect este acest

E-book.

 

 

inapoi

In nature STEM

Proiecte ETwinning logo

 

            

 

 

Cele 38 de cadre didactice calificate, învăţători, institutori, profesori, permanent preocupate de cultivarea sentimentului de satisfacţie în rândul elevilor, împletesc cu măiestrie entuziasmul şi optimismul, înţelepciunea şi realismul. Continuarea studiilor de formare iniţială, specializarea în cadrul masteratelor, participarea la stagii de formare europene, prezentarea unor lucrări cu prilejul simpozioanelor judeţene şi naţionale, editarea de auxiliare didactice, ghiduri, precum şi iniţierea de programe şi parteneriate educaţionale reprezintă preocupări şi responsabilităţi asumate prin care colectivul de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Nr.7 se autodefineşte ca fiind un colectiv profund implicat în reforma învăţământului românesc.

 

 

                          ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 PETROŞANI